De KRACHT van (dubbel) reinigen!

De KRACHT van (dubbel) reinigen!

Wist jij dat jouw huid reinigen de eerste stap is richting huidverbetering?

Reinigen is een hele belangrijke stap dat zorgt voor het verwijderen van vet, zweet, talg, make-up, productresten, luchtvervuiling en dode huidcellen die op de huid liggen. Met als resultaat dat jouw producten die er op volgen tenminste hun werk kunnen doen en beter worden opgenomen!
Het aller-beste is om zowel in de ochtend 2 keer te reinigen en in de avond 2 keer te reinigen, dit noemen we ook wel de 'Double Cleanse'.
Waarom zou je dan 2 keer achter elkaar reinigen? Wel, de eerste reiniging verwijderd alles wat OP de huid ligt en de tweede reiniging gaat ervoor zorgen dat er dieper in jouw huid gereinigd kan worden. 

Kleine moeite maar met DUBBEL zoveel resultaat!

Misschien ook wel leuk om te weten hoe je effectief reinigt?
Neem de hoeveelheid ten grootte van een €1 stuk. Verdeel de reiniger over beide handen en masseer de reiniger in cirkelvormige bewegingen in op een droge huid. Daarna maak je de vingertoppen nat en ga je nog eens in cirkelvormige bewegingen de reiniger inmasseren. In het totaal zou dit ongeveer 1 minuut duren. Dan spoel je de reiniger af met water of met sponsjes. Dep je gezicht een beetje droog met een tissue of je handdoek. 
Daarna gaan we de 2de reiniging toepassen. Meestal is dit een reiniger met zuren, let hierbij op dat je zeker niet aan de ogen komt! Ook hiervan neem je de hoeveelheid ten grootte van een €1 stuk, verdelen over beide handen en weer inmasseren met cirkelvormige bewegingen op een droge huid. Dan ga je je vingertoppen natmaken en dan ga nog eens in cirkelvormige bewegingen de reiniger inmasseren. +/- 1 minuut. Ook weer afnemen met water of sponsjes. Droog daarna je gezicht af met een tissue of je handdoek.
Tadaaa, nu heb je een propere huid die jouw producten vele beter kunnen opnemen! 
En nu... welke cleanser is geschikt voor mijn huid? Dit leg ik met plezier even uit!
Cleansers voor een vettige (acne) huid
De ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser en de CLEAR CELL - Clarifying Gel Cleanser zijn een powerduo dat de huid kalmeert en  onzuiverheden vermindert. Twee ideale reinigers om een double cleanse te doen en de vette- en/of acnehuid te verzorgen.
Door de natuurlijke ingrediënten van de ORMEDIC cleanser wordt je huid gekalmeerd, gereinigd en waan je jezelf in natuurlijke sferen door de zoetige, frisse geur. Daarnaast is CLEAR CELL - cleanser een intensieve reiniger die zeer geschikt is voor de vettige (acne)huid. Het reguleert de talgproductie en exfolieert de huid met een zuivere, gladde huid als resultaat
Cleansers voor een drogere, doffe huid
De VITAL C - Hydrating Facial Cleanser zorgt voor een intensieve reiniging en een zijdezachte huid na afloop. Deze romige cleanser heeft een hoge concentratie vitamine C en antioxidant-werking wat zorgt voor een stralende huid. Vitamines A, C en E verzachten de gevoelige huid en verlichten jeuk. De ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Cleanser is van nature al een cleanser met een huidoplichtend effect. Door de toevoeging van huidoplichtende ingrediënten wordt de huid geëgaliseerd en pigmentvlekken verlicht. Tel daar de glow die je krijgt van de vitaminen in de VITAL C cleanser bij op en je hebt de formule voor een egale huid en natuurlijke glow. 
Cleansers om huidveroudering aan te pakken

Door een double cleanse met dit powerduo te doen geef je jezelf een effectieve anti-aging treatment! Het vermindert rimpels, gaat fijne lijntjes tegen en geeft een prachtige glow. THE MAX - Facial Cleanser is een zuurvrije, romige reiniger die niet alleen heel zacht aanvoelt voor de (droge) huid, maar ook voor een optimale pH-waarde van de huid zorgt. Daarnaast beschermt én verlengt het de levensduur van huidcellen, hello anti-aging! De IMAGE MD - Restoring Facial Cleanser is een verfrissende cleanser met zuren waardoor het een intensieve exfoliatie biedt en zorgt voor een zijdezachte huid.  

Cleansers voor een huid met hyperpigmentatie 

Dit cleansing powerduo is zeer geschikt om hyperpigmentatie en huidveroudering aan te pakken. De combinatie van ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Cleanser en de AGELESS - Total Facial Cleanser zorgt er enerzijds voor dat je huid geëgaliseerd wordt en vermindert daarnaast huidverouderingsverschijnselen. De ILUMA cleanser bevat een aantal krachtige ingrediënten die bijdragen aan het egaliseren van de huidteint. De AGELESS cleanser bevat daarnaast zuren die een intensieve reiniging bieden en je huid niet alleen zijdezacht maakt, maar een heerlijk fris gevoel geeft. 

 

*Heb jij nog nooit een cleanser met zuren gebruikt? Bouw dit dan zeker even op!*

Wil jij hulp bij het kiezen van de perfecte cleansers voor jouw huid? Of hoe je deze best opbouwt qua zuren? Laat gerust een bericht achter via info@chiquebychiara.be of stuur naar +32 474 30 44 36 en ik help jou met veel plezier verder!

 

Veel Cleanse-plezier!

 

Chiara

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.